fbpx

Къща с двор в гр. София кв. Бояна 451 кв.м

 • 839,601€
кв. Бояна, София, България
Продажби
кв. Бояна, София, България
 • 839,601€

Информация

ID на имота: BG 29827
 • Къща
 • Тип
 • 3
 • Спални
 • 4
 • Бани
 • 451
 • кв.м
 • МНОГОСТАЕН
 • Брой стаи
 • BG 29827
 • ID на имота

Описание

Номер на оферта: 29827

Къща № Б – 8

Двор:  693 кв.м

 

Къща тип Б е с обща квадратура 451.69 кв.м. разгъната застроена площ (РЗП). В комплекса има общо 9 такива. Облицовката на сутерена е от естествен камък, полиран с импрегнант против задържане на влага.

Къщата има три нива: сутерен, първи и втори етаж .

Сутерен: височина на таваните 2,70 метра, гараж за два големи или три по-малки автомобила, техническо помещение, складови помещения, перално с достатъчно място за сушене на дрехи, фитнес зала (може да е билярдна, кабинет, киносалон и др.), душ кабина и място за сауна или парна баня. На нивото на сутерена, но на открито има още две парко места пред къщата в страни от гаража.

 Първи етаж над сутерен: височина на таваните . Състои се от входно антре, коридор, просторна кухня с трапезария, спалня за гости (може да бъде кабинет, киносалон и др.), баня с тоалетна, тераса – веранда на юг с прекрасна гледка към Витоша планина, просторна всекидневна, гледаща към центъра на София, с отворено пространство до тавана(покрива) с височина на тавана около 6м и големи просторни прозорци създаващи чувството за по – близък контакт със заобикалящата ви природа.

Втори етаж: височина на таваните на места до 3,30м. На него са разположени коридор  три големи спални, като едната има собствен дрешник 8кв.м. и баня 9 кв.м. и още една баня, обслужваща другите две спални.  Две от спалните излизат на голяма тераса на юг с гледка към Витоша планина.

Квадратурата на стаите, която се вижда от разпределенията е чистото светло пространство от стена до стена и не включва стените.

Къщата има собствен парцел, с който се продава. Той е с различна квадратура в зависимост от разположението на къщата в комплекса.

Във всеки един от дворовете има достатъчно място за изграждане на открит басейн.

За отоплението и охлаждането: предварително са инсталирани и монтирани термопомпа въздух-вода, подово отопление, конвектори с вода.

За затоплянето на водата за битови нужди: инсталиран е 270л. бойлер с вградена термопомпа въздух-вода, която поевтинява драстичноразходите за затопляне.

За хигиената и почистването: вградена в стените прахосмукачка, която отвежда финия прах извън къщата. Най-доброто решение за астматици или деца, възрастни с алергия към домашен прах.

За охрана и управление на всички системи:  инсталирана е умна  система за управление на къщата, което става през команден панел, телефон или таблет, дори собственика да се намира далече от къщата. Достатъчен е достъп до интернет.

За директна  връзка с гости на входа и охраната на комплекса е инсталирана домофонна система във всяка къща, чийто сигнал може да се прехвърля върху мобилен телефон ако сте в двора на къщата и не чувате звънеца.

Във всеки двор е инсталирана поливна система, която е индивидуална и независима от другите къщи.

 

Чрез достойнствата на качествените екологични къщи от масивни дървени греди към високия стандарт на живот в тях

Къща от масивни, слепени, дървени греди, т. нар. log house – това е традиционно умен и безопасен избор. За разлика от къщите от тухла и бетон, масивната гредова къща е сама по себе си произведение на изкуството и се вписва перфектно във всеки пейзаж, тъй като дървото, особено финландския снежнобял смърч, има изключително красива текстура и с времето не остарява, а си остава винаги актуално.

Най – добрият начин да се живее здравословно.  Изследователите твърдят: къщата от масивно дърво създава най-комфортната за човешкото здраве вътрешната атмосфера. Благодарение на природните си дадености дървото нормализира кръвното налягане и функцията на белите дробове, подобрява съня и самочувствието, повишава интелекта и работоспособността, премахва стреса и даже стимулира паметта, а слънчевия цвят на дървесината подобрява настроението . Дървената къща живее заедно със своите собственици, дарявайки им силата на земята и енергията на слънцето. Популярността на дървените къщи се увеличава в световен мащаб още и затова, че имат цяла редица преимущества пред къщите построени от всякакъв друг тип материали.

Най – трайни и издръжливи.  Дървената къща – това е най-стария и най- традиционен за живеене дом. В продължение на векове хората са се облагодетелствали от дървото – този натурален, топъл и полезен материал. Много дървени къщи, в които се живее и до днес са на възраст стотици години.

Най – икономична. За разлика от всички други строителни материали, отчитайки едновременно, екологичността, дървената къща, благодарение на природните си дадености е най-енергийно ефективна. Основно предимство е фактът, че където и да било по стените й няма ” студени мостове ” и повърхности, където може да кондензира влага .

Най – екологични.  Доказано е, че дървото е най – екологично чистия строителен  материал.

Най – устойчиви на земетресение. Основната причина за строителството на къщи от масивно дърво в Япония, Централна Азия, Кавказ и други региони е тяхната сеизмична устойчивост. Както е известно гредите, от които са направени стените, може малко да се „разместват” помежду си без да се нарушава конструкцията на къщата, което ги предпазва от увреждане и при най-разрушителните земетресения.

Най – ” дишаща “.  Под ” дишаща ” конструкция се разбира тази, която има способността да филтрира, пречиства и охлажда входящия въздушен поток. Дървените къщи са – най ” дишащите “, защото пропускат през стените си да минава въглероден диоксид и други газообразни замърсени вещества , които се намират във въздуха в затворените помещения .

Най – оптималното ниво на влажност. Особено важно е влажността на въздуха в къщата да е на оптимално ниво, тъй като разпространението на бактерии и други причиняващи инфекции микроорганизми се разпространяват в помещения както с влажен, така и със сух въздух. При наличие на прекалено влажен въздух се размножават плесени, мухъл, гъбички, а при сух се инфектират лесно дихателните пътища. Когато човек обитава дадена къща се получава разлика във влажността на различните помещения и вътрешния въздух е винаги по – сух, особено зимата. Предимството на дървена къща в случая е, че стените имат способността да отнемат излишната влага на въздуха в затворените помещения и да я освобождават навън, а когато въздухът е сух правят точно обратното. По този начин се поддържа перфектен баланс на влажността.

Асоциацията на Астматиците и хората с алергии препоръчват оптимална влажност на въздуха 25-45 %, така че дървената къща е най-добрият вариант, както за тях, така и за хората, които се загрижени за здравето си.

Най – чистият въздух.  Благодарение на уникалната структура на дървото, се осъществява постоянен обмен на въздуха и по този начин се решава основния проблем – филтрация на помещението и отвеждане извън него на токсичните газове от въздуха.

Проучванията показват, че за разлика от дървения материал, при къщите строени с други строителни материали се получава точно обратното, повишава се натрупването на бактерии, плесени, акари , тъй като същите строителни материали са наситени с диметиламин, сероводород, амоняк, феноли, бензоли и др., и така повече от 400 подобни имена, които повишават чувствителността на човека към различни заболявания, особено на алергии и астма.

Най – свеж въздух.  Едно от най-важните свойства на масивната дървесина е способността й да улавя влагата в помещенията, когато нивото й се повиши и обратното при намаляване на нивото да я отдава обратно. Такова естествено регулиране на влажността вътре в дървената къща дава възможност на своите собственици винаги дишат свеж въздух.

Най – топли и уютни през зимата.  Благодарение на факта, че стените са направени от дърво и изравняват нивата на влажност в къщата, то по всяко време на годината се поддържа приятна температура – лято е прохладно, а през зимата е топло. През зимата дървените къщи са най-топлите, тъй като дървото има добрите топло изолационни свойства, поради ниската си естествена плътност.

Най – прохладни лятото. През лятото дървените къщи са най – прохладни, тъй като поради строежа на влакната, дървените стени пропускат въздух в двете посоки, което естествено вентилира къщата и предпазва от нагряване от вътре. Поради тази причина, климатици в дървените къщи не са необходими.

 

Отопление и вентилация

 • Отоплението и охлаждането на отделните помещения ще се осъществяват благодарение на висококачествени и икономични термопомпи въздух – вода, на френската фирма АТЛАНТИК, като цялата тръбна разводка и всички съединения по нея, включително разпределителни вентили и др. ще са немски, от висок клас производители. Отоплението на отделните стаи ще е посредством ниско температурно подово отопление и водни конвектори, като всичко това ще е инсталирано и включено в цената на крайния продукт. Автоматизацията на отоплението ще е възможна за управление и от собствения ви телефон.
 • Отопление на битовата гореща вода – с помощта на термопомпен бойлер въздух-вода, 270л.

Водоснабдяване и канализация

 • Всички тръби за канала и водопровода ще са по т. нар. „безшумна” система на пайп лайф

Защо ние използваме финландски смърч, а не бор?!  или 10 преимущества на смърча пред бора при строенето на дървени къщи

 1. 1По – влагоустойчив от бора. Смърча абсорбира влагата много по-малко, отколкото бора, следователно и дървените къщи от борова дървесина са податливи на мухъл и гниене.
 2. Еднороден бял цвят. Смърчовата дървесина е с еднороден бял цвят, тъй като по своята същност ядрото и беловината са бели. Дървесината от бор има голям диаметър смолаярко жълта сърцевина, и само тесен бял участък  по кората. Пъстрата борова дървесина придава на къщата по – опростен селски вид, а еднородния бял смърч създава атмосфера на елитност и елегантност.
 • Пощенски код 1000
 • Квартал Бояна

Детайли

Updated on юли 1, 2022 at 2:20 pm
 • Цена: 839,601€
 • Спални: 3
 • Статус на имота: Продажби
 • Брой стаи: МНОГОСТАЕН

Други детайли

 • Тераси: 2
 • Гараж: за 2 коли
 • Етажност: 2
 • Отопление: термопомпа въздух-вода

Видео

Ипотечен Калкулатор

Месечно
 • Главница и лихва
%

Информация за контакт

Виж обявите
Венцеслав Трайков

Запитване за имота

Подобни имоти

Compare listings

Compare
Венцеслав Трайков
 • Венцеслав Трайков