fbpx

Тристаен Апартамент гр. София кв. Кръстова вада

кв. Кръстова вада, София, България

Тристаен Апартамент гр. София кв. Кръстова вада

кв. Кръстова вада, София, България

Информация

ID на имота: HZ33481
 • Апартамент
 • Тип
 • 2
 • Спални
 • 2
 • Бани
 • 267
 • кв.м.

Описание

Номер на оферта: 33481

Цена: По договаряне

Апартамент № 25

Мазетата се доплащат !

Гаражи на цени 18000 и 25 000 евро

Сградата е с акт 14/ акт 16 ще има 07,2020

 

Информация за сградата:

Композицията на сградата е изградена от едно основно тяло и една малка допълнителна сграда, формирано от обема на застрояването и. Потърсено е ясно изразено хоризонтално членение, което е осъществено от фасадни елементи – еркери, тераси, парапети, и др. Изборът на цветовете и пропорционирането на отворите и плътните части по фасадите допълват образа на сградата, ясно подчертаващ жилищния и характер. Потърсен е адекватен отговор на обкръжаващата среда и изложението на фасадите спрямо световните посоки и гледката към Витоша, посредством просторни балкони със стъклени парапети и широки прозоречни отвори и витрини на дневните. Потърсено е визуално отделяне на приземния етаж от цялостния обем на сградата чрез третиране на фасадата по различен начин.

 

ФУНКЦИОНАЛНО РЕШЕНИЕ

Сградата е решена с един подземен етаж и шест надземни, от които последният е подпокривен по смисъла на ЗУТ. Подземното ниво е заето от самостоятелни паркоместа. Във всички надземни етажи се разполагат жилища, ателиета е един магазин на партера. Сградата се обслужва от едно централно разположено вертикално комуникационно ядро, състоящо се от стълбище и асансьор .

Общият брой жилища е 26. Всяко от жилищата съдържа следните помещения:

Входно предверие

Дневна и трапезария с кухненски бокс

Една или две спални

Баня-тоалетни

Втора Баня-тоалетна за тристайните и четиристайните жилища

Складово пространство (дрешник)

Балкон

Проектът осигурява необходимия брой от 39 места за паркиране и гариране както следва:

На ниво терен – 6бр. разположени в самостоятелно обособени гаражи;

В подземен етаж – 15 бр., разположени в самостоятелно обособени паркоместа и  9 бр. системи за паркиране на две нива;;

 

Локация

Сградата ще е с малко апартаменти луксозно изпълнена с високо качесвени материали и модерна визия.Осигурена е бърза и лесна комуникация до имота, както при влизане в града през Околовръстен път (основна пътна артерия към автомагистрала Тракия и автомагистрала Струма), така и в посока от центъра на София през бул. „ Черни Връх “. Районът е  развит, като в близост е разположен  „ МОЛ Парадайс”, също така множество жилищни и офис сгради. Само няколко стотин метра делят имота от живописният квартал Драгалевци, сгушен в подножието на Витоша и минути за придвижване до центъра на СОФИЯ .Невероятна гледка и изложение на всичи апартаменти в комплекса към красивата Витоша.

 

Тишина и спокойстовие:

Локацията на проекта  комбинира удобството да се намира на основна пътна артерия в южната част на София, с това, че се намира на пресечена улица на около 30м от комуникативния булевард “Черни Връх”. От имота не се чува шума на денонощния трафик по булеварда и мястото е проветриво, с ниска степен на запрашеност. Естествената растителност и предвиденото околоблоково озеленяване ще допринесат за подобряване средата на живот.

 

Сигурност:

Проектът  предвижда да оформи имота като оградена, охраняема единица с дискретна ограда от всички страни, транспортен ПОДЗЕМЕН вход  с индивидуални дистанционни и пътнически вход с електронен чип за контрол на достъпа. Ще се изгради и параметрично видеонаблюдение и улично осветление от автономни соларни LED лампи за нощно осветяване около имота. На входа на СГРАДАТА е предвидено помещение за жива охрана ведно със зала за контрол на видеонаблюдението. Ще се подсигури ограничен достъп за Вашето спокойствие и сигурност.

 

Хранителни магазини и ресторанти:

 • Денонощен хранителен магазин “Фантастико”  бул. „Черни Връх“
 • Хранителен магазин  LIDL ”бул. „Черни Връх“
 • Също така
 • Поща и куриерски услуги: Офис Еконт експрес ,Офис Спиди

 

Болница:

 • МБАЛ “Софиямед” бул. “Доктор Г.М. Димитров” №16, 1797, София
 • Болница “Токуда” бул. “Никола Й Вапцаров” №51Б, 14, 1407, София
 • Болница “Сити Клиник” ул “Околовръстен път” №127, 1700, София

 

Фитнес За любителите на фитнес и СПА процедурите:

 

Удобен градски транспорт:

Автобусни линии: 64, 93, 122, 98

 

Метро:

В близост е метростанцията на „ МОЛ Парадайс”. Предвижда се съвсем скоро да бъде изградена и пусната нова спирка на метрото, която  ще се намира на 50м от сградата .

 

СТРОИТЕЛНО ИЗПЪЛНЕНИЕ

Конструкцията на сградата е скелетно-безредова, с вертикални носещи елементи от стоманобетонни колони и шайби. Ограждащите стени се изпълняват от тухли 25 см с топлоизолация от ESP 15 см. Вътрешните преградни стени са с дебелина 12 см и се изпълняват от тухлена зидария. Покривните и фасадните плоскости ще бъдат изпълнени със съответните изолации и мазилки, осигуряващи комфорт на обитаване, цялост и дълговечност на конструкцията. Интериорното оформление е предмет на отделен проект.

Сградата ще бъде газифицирана. Всяко жилище ще има направена разводка за индивидуално газово котле. Посредством него се осигурява битова гореща вода за потребителите. Отоплението е чрез радиатори с топлоносител гореща вода, захранвана от котлите. Климатизацията на жилищата може да бъде осъществена чрез разполагане на климатици в дневните. За целта е предвиден монтаж на разводка с фиксирано място за външното тяло на системата. Отоплението на баните през зимата се осигурява от електрически отоплителни  тела за стенно окачване.

Водоснабдяването на обекта за битово-питейни нужди ще е от площадков водопровод. Захранването на приборите с топла вода за отделните консуматори ще е индивидуално, посредством обемни водонагреватели – газови котлета. Предвижда се изграждането на инсталации за студена и топла вода. Измерването на изразходваната вода за всеки консуматор ще е с индивидуални водомерни възли с импулсни изводи за дистанционно отчитане. Заустването на битовите и дъждовни води от сградата ще става в уличната канализация.

Проектът третира следните вътрешни електроинсталации: осветителна, силова, звънчева, телевизионна, гръмоотводна и заземителна. Предвижда се необходимата нормативна осветеност, съгласно Българския държавен стандарт.

 

КОНСТРУКЦИЯ

Конструкцията на сградата е проектирана като монолитна стоманобетонна. Оразмерени са чрез числен модел по метода на крайните елементи, като еластична мембрана, недеформируема в равнината си, точково подпряна на колоните и линейно на шайбите. За поемане на продънването над колоните са конструирани кобилици от армировъчна стомана.

 

ВиК

Водопроводна инсталация:

Захранването с вода за битово-питейни нужди е от уличен водопровод .  Изразходваното водно количество за сградата ще се отчита чрез водомерен възел, разположен във водомерна шахта на до 2м от регулационната линия на обекта, разработен по отделен проект. На отклоненията от вертикалите за всеки апартамент е предвидено да бъдат монтирани апартаментни водомери за студена вода, qn=1.5 м3/ч с импулсен извод за дистанционно отчитане.

Заустването на отпадъчните води от сградата ще е в съществуваща канализация . На отклоненията от вертикалите за всеки апартамент е предвидено да бъдат монтирани апартаментни  водомери за студена вода, qn=1.5 м3/ч с импулсен извод за дистанционно отчитане. Всеки един индивидуален водомерен възел включва спирателен кран, водомер за 1.5м3/ч и възвратна клапа.

 

Канализационна инсталация:

Заустването на битовите отпадъчни и дъждовни води от сградата е в съществуваща канализация Ф800 Бетонови тръби и е посредством сградно канализационно отклонение DN250 PVC-U тръби . Заустването е посредством ревизионна шахта. Определянето на отпадъчните водни количества е на базата на действащите нормативни документи. Вертикалните канализационни клонове са от PР тръби. По височината им са предвидени ревизионни отвори на първи, последен и през 3 етажа. Отвеждането на битовите отпадъчни и дъждовни води от сградата е с помощта на окачена хоризонтална канализационна инсталация. Хоризонталната окачена канализационна мрежа  ще се изпълни от PVC-U тръби и фасонни части. Вертикалните канализационни клонове излизат на 30см над покрива с цел вентилация на канализацията. Част от ВКК завършват с противовакуумни клапи,означени на чертежите. Предвидено е странично оттичане на клозетните седала , а за подовите сифони в санитарните помещения на апартаментите-DN50 със странично оттичане и воден затвор.

Отвеждането на дъждовните води ще става с помощта на външни водосточни тръби, част от които на партерно ниво влизат в сградната хоризонтална окачена канализация. Заустването на водосточните тръби в окачената канализация става посредством клапи против миризми монтирани във вертикалите.

Отводняването на прилежащия терен е посредством линейни отводнители. Точното им местоположение е съгласно проект част Вертикална планировка.

Отпадните води от паркинга на обекта преминават през локално пречиствателно съоръжение за нефтопродукти-сепаратор, разположен на указаното на чертежа място, след който се заустват в площадковата вкопана хоризонтална мрежа. Предвиденият сепаратор за нефтопродукти е за 10 л/с с дълбока калова яма.

 

ЕЛЕКТРО

Външно електрозахранване

Присъединяването на сградата към електрическата мрежа ще се осъществи съгласно становище на ЕРП до ГЕТ

 

Вътрешни инсталации

От главно електрическо табло ще бъдат захранени радиално всички разпределителни табла, откъдето следва да бъдат захранени всички консуматори – осветителни тела, контакти и др. Инсталацията в сградата ще се изпълнява с проводник ПВВМ положен в мазилката.

С оглед правилното разпределение на консуматорите в апартаментните, разпределителни тела ще са обособени съответния брой токови кръгове. Всички предпазители ще са автоматични, бързодействащи, с оглед увеличаване на противопожарната безопасност.

За инсталационните изводи в баните, както и свободните контакти предпазителите ще да бъдат с дефектно-токова защита.

Разположението на осветителните тела в помещенията ще бъде съобразено с интериора, функцията на помещенията и вижданията на архитекта. Управлението им ще става с обикновени и серийни ключове, а по коридорите и преходните зони с девиаторни. В стълбищната клетка и общите части осветлението ще се управлява с датчици за движение. Осветлението на сградата ще бъде решено до голяма степен с КЛЛ. Светодиодните енергоспестяващи осветителни тела ще бъдат снабдени с електронна пусково-регулираща апаратура. Когато на едно място са показани повече от един ключа, те ще бъдат монтирани плътно един до друг на една рамка. В баните и на терасите осветителните тела ще бъдат противовлажно изпълнение, а ключовете ще бъдат монтирани извън влажните помещения. Контактите в тези помещения ще бъдат с вградена дефектно-токова защита.

 

Пожарна безопасност

Конструкцията на сградата е негорима. Пътищата за евакуация ще са обозначени с евакуационни осветители. Стълбищната клетка е осветена с осветителни тела с КЛЛ и фасадни прозорци и е отделена от етажните коридори с пожарозащитни, самозатварящи се врати с огнеустойчимост не по-малка от ЕI 30. Предвидени са евакуационни осветители и при смяна на нивата. Инсталацията е положена под мазилката и преходите на кабелите през стените се запълват с негорима консистенция. Главното електрическо табло е метално фалтово заключваемо.

 

Безопасност, хигиена на труда

В режима на експлоатация на обекта е възможно поражение от електрически ток в следствие докосване на тоководещи части или обгаряния вследствие на дъги или пробив на изолацията или къси съединения.

 

МЕРКИ ЗА ПРЕДОТВРАТЯВАНЕ НА ВЪЗМОЖНИТЕ ОПАСНОСТИ:

За осигуряване на безопасност и хигиена на труда, както и пожарна безопасност, в експлоатацията на обекта са взети следните мерки:

– конструкцията на помещенията е масивна и с монолитно изпълнение.

– помещенията имат размери и разположение, позволяващи правилното монтиране и разполагане на всички инсталации и съоръжения.

– осветеността на помещенията е съобразена с нормите за средна осветеност.

– таблата са фалтови, метални, заключваеми и се монтират на стена.

– връзката на входящите и изходящите проводници става посредством кабелни обувки, а за малките сечения с ухо и винтово съединение.

– да се спазва минимално разстояние 0,3м между елементите на ел. инсталациите и ОВ и ВиК инсталациите.

– при работа по ел. инсталацията да се изключва от таблото съответния токов кръг.

– при използването на подвижни стълби да се взимат и допълнителни предохранителни мерки за безопасност.

 

ОВК

Отопление и климатизация:

За създаване на необходимото нормативно качество на обитаемата среда е предвидено отопление на апартаментите посредством стенни водогрейни газови котли двуконтурни. Всички котли са предвидени да обработват топлоносителят за отоплителните инсталации, както и за загряване на вода за БГВ. Всички котли ще бъдат за външен монтаж окомплектовани с термошкаф, противозамръзващ комплект при отрицателни външни температури, коаксиален комини за пресен въздух и за изгорелите газове, циркулационна помпа, разширителен съд, предпазна и спирателна арматура. Тръбната разводка от котела към разпределителната кутия, попадаща извън сградата ще се изолира с топлоизолация k-flex с дебелина 19мм. Изхвърлянето на отработените газове ще става на фасадата на сградата. При избора на температурите за помещенията са спазени действащите норми, като температурите са избрани съобразено с предназначението на помещенията. За сградата предвиденото отопление е посредством алуминиеви радиатори с височина Н350 и Н800, баните в сградата ще се отопляват с лири. Към всички отоплителни тела е предвидено да са окомплектовани с автоматични обезвъздушители, радиаторни вентили с термо глава и секретни радиаторни вентили. Всички отоплителни тела ще се монтират на местата посочени в техническият проект. Монтажа на отоплителните тела да се извърши хоризонтално на съответните конзоли към стените на помещенията. Захранването на отоплителните тела да се изпълни от полиетиленови тръби с алуминиева вложка ф 16х2 в подовата замазка. Всички гъвкави тръби ф16х2 се полагат в гофриран шлаух ф23, като при преминаванията през вратите се защитават с тръба 1″. Апартаментните колектори са оборудвани със сферични вентили, автоматични обезвъздушители, кранче за изтакане, мини сферични кранове за всяко отклонение към отоплителните тела и адаптери ф16-1/2”. Колекторите ще се монтират в колекторни кутии за вграждане.

 

КЛИМАТИЧНА ИНСТАЛАЦИЯ

По задание на инвеститора в дневните е предвидена климатизация посредством климатици „сплит“ ситеми. Тези системи работят с директно изпарение на хладилния агент, като всичките са термопомпи с инверторно управление на компресорите. Този тип климатични инсталации предлагат и възможност за отопление през зимния сезон и охлаждане през летния сезон. Единичният “Сплит” се състои от едно вътрешно и едно външно тяло за помещението. Вътрешното и външно тяло са свързани по между си с медни тръби. Климатизаторите са с дистанционно управление. Външните тела да се монтират според посочените в плановете места. Вътрешните тела са за високостенен монтаж. Тръбните връзки между вътрешното и външно тяло да се топлоизолират и заедно с ел. кабела и дренажа ф20 да се прикрепят в улей в стената и/или в изолацията на фасадата до външното тяло. Дренажът от вътрешното тяло е ф20мм. Кондензът от вътрешните тела се отвежда към вертикални щрангове към най близкият водосток /по ВиК проект/.

 

Вентилация:

СМУКАТЕЛНА ВЕНТИЛАЦИОННА ИНСТАЛАЦИЯ ГАРАЖИ:

Предвидената вентилация на гаражите е изчислена на база 3 кратен въздухообмен. Предвидената вентилация е с канален вентилатор с дебит 5600м3/ч и напор 300Ра. Засмукаването на въздуха от помещението е 50% от долната зона през спусъци през правоъгълни вентилационни решетки, монтирани на въздуховода на 30см от КГП и 50% от горната зона. Транспортирането на въздуховода до изхвърлянето на фасадата е с въздуховоди от поцинкована ламарина с дебелина 0,8мм. При преминаването на въздуховодите през стени ще се монтират противопожарни клапи с размера на въздуховода в съответния участък. Компенсацията на въздуха се осъществява през отваряеми врати и фуги.

 

ВЕНТИЛАЦИОННА ИНСТАЛАЦИЯ САНИТАРНИ ВЪЗЛИ И КУХНИ

За санитарните възли се предвижда смукателна вентилация посредством битови вентилатори с дебит L=90 m3/h, осигуряващи изтеглянето на необходимото количество въздух, което е 90 m3/h определено на база наредба и изхвърлянето му над покрива на сградата през вертикален клон Ø160. Транспортирането на замърсеният въздух до покрива на сградата става по PVC въздуховоди ф110 от всяка тоалетна, като преди всяка следваща баня се включва към тръба ф 160 /колекторна/.

За кухните нормативното количество въздух което трябва да се изхвърли е L=180m3/h, което се постига с аспиратори със съответният дебит. Изхвърлянето на въздуха става през зидани комини.

 • Град София
 • Пощенски код 1000
 • Квартал Кръстова вада
 • Страна България

Детайли

Updated on октомври 6, 2020 at 12:28 pm
 • ID на имота: HZ33481
 • Квадратура: 267 кв.м.
 • Спални: 2
 • Бани: 2
 • Тип: Апартамент
 • Статус на имота: Продажби
 • Брой стаи: 3-СТАЕН

Други детайли

 • Гараж: Има възможност
 • Тип строителство: Тухла
 • Етаж: 6
 • Етажност: 6
 • Отопление: Газово котле
 • Тераси: 1

Информация за контакт

Виж обявите
Петя Стефанова

Запитване за имота

Подобни имоти

Compare listings

Compare
Петя Стефанова
 • Петя Стефанова