Двустаен Апартамент гр. София кв. Манастирски ливади 112 кв.м

 • 119,000€
кв. Манастирски ливади, София, България

Двустаен Апартамент гр. София кв. Манастирски ливади 112 кв.м

кв. Манастирски ливади, София, България
 • 119,000€

Информация

ID на имота: HZ33641
 • Апартамент
 • Тип
 • 1
 • Спалня
 • 1
 • Баня
 • 112
 • кв.м

Описание

Номер на оферта: 33641

Апартамент № 50

 

Информация за комплекса:

Концепцията за проектиране и изграждане на многофамилната жилищна сграда е резултат на добре проучени и обмислени оригинални идеи, подкрепени от богат професионален опит. Съчетание на отлично избрано местоположение на сградата, нов подход в разположението и разпределението на апартаментите, висока степен на функционалност и технологично оборудване на сградата, изпитано качество и дълготрайност на вложените материали, и облагородена и богато озеленена дворна площ на сградата.

 

Локация

Комплексът се намира в квартал „Манастирски ливади“ от източната страна на бул.“България“. Тази част на квартала е слабо застроена и без натоварено движение, като се ползва от всички предимства на доброто разположение на „Манастирски ливади“.

На юг от квартала се намират планината Витоша и кв.“Бояна“, в източна посока наблизо е „Южен парк“. В квартала се намират „България мол“, МБАЛ „Св.София“, бизнес центрове и много обекти от сферата на услугите и забавленията. Сградата е разположена на около 200м от бул.“България“.

Благодарение на дистанцията от булеварда се избягват шума и запрашеността, като в същото време обитателите на комплекса ще ползват бързата и удобна връзка с центъра на града и околовръстния път на София, която оживената артерия предоставя. От комплекса се разкрива прекрасна гледка на юг към Витоша. В тази посока няма построени сгради, които да пречат на гледката към планината или да хвърлят сянка върху фасадите или двора.

 

Разпределение

Първия етаж е на нивото на терена. На него са разположени вход с просторно фоайе за жилищната част и магазини със самостоятелни входове към ул.“Васил Стефанов“. През фоайето на жилищната част се достига до два големи асансьора и стълбище, които свързват всички етажи на сградата. Към фоайето са разположени помещение за портиер и техническо помещение за слаботокови инсталации (интернет, телевизия, телефон). От фоайето има удобен изход към обща външна тераса, през която се достига до богато озеленения двор около сградата.

Етажите от втори до седми включително са еднакви. На всеки от тях са разположени седем апартамента – пет еднопространствени или двустайни и три тристайни. Всички апартаменти са с благоприятни изложения на „югоизток“ или „югозапад“. При желание на клиентите еднопространствените и двустайните апартаменти могат да се обединят по двойки в тристайни или четиристайни. Тристайните апартаменти на югоизточната фасада на сградата може да разделят на по два двустайни апартамента. По-малките апартаменти имат по един балкон, а по-големите по два балкона. Достъпът до апартаментите е по широк и коридор, който води до широко и светло етажно фоайе. На етажното фоайе спират двата асансьора и през него е достъпът до стълбищната клетка.

Последния осми етаж е покривен етаж и е прибран навътре от фасадната плоскост. Апартаментите са шест – три еднопространствени, един двустаен и два тристайни апартамента. На този етаж апартаментите са с големи тераси, които са разположени по цялата дължина на апартаментите. От терасите се разкрива красива гледка към Витоша. Терасите са частично покрити с перголи и матирано стъкло, за да има защитена от дъждове зона и за да не се прегряват помещенията на апартаментите. Подземните гаражи са на две нива. Всички необходими паркоместа са в тези нива.

Няма паркоместа в двора на сградата, за да се даде възможност за максимално озеленяване и облагородяване на средата около сградата. Достъпът до гаражите е през широка външна рампа с малък наклон. В подземните нива са осигурени широки улици, които осигуряват достатъчно място за лесно маневриране и паркиране. Достъпът до всички паркоместа е лесен и удобен. Връзката на гаражите с горните нива се осъществява от двата асансьора и стълбището.

 

Материали

Фасадите на сградата в по-голямата си част са вентилируеми. Външните стени се изграждат от тухлен зид 25см, топлоизолация от каменна вата 10см с въздушен слой за вентилиране на изолацията и отвън тухлен зид от декоративни, клинкерни тухли 11.5 см. Клинкерните тухли са с висока мразоустойчивост, с изключителна дълготрайност и устойчивост на агресивни среди. Те ефективно защитават сградата от атмосферните условия и допринасят за естетическия и вид. Малка част от стените към вътрешния двор се изграждат от тухлен зид 25см, топлоизолация EPS 10см и минерална мазилка. Дограмата е алуминиева, стоманените елементи са горещопоцонковани и праховобоядисани. Външната стена в нишата при входа на сградата е облицована с гранитни плочи.

 

Покрив

Покривът на сградата е плосък. Предвидени са пароизолация, топлоизолация и хидроизолация и необходимите наклони за правилно отичане на водата.

 

Апартаменти

Стените в апартаментите са тухлени. За постигане на добра шумоизолация и спокойствие на обитателите преградните стени между апартаментите се изграждат от два слоя тухли всеки с дебелина 12см и между тях слой минерална вата с дебелина 6см. Върху тухлите се изпълнява мазилка и шпакловка. Преградните стени между стаите в апартаментите са с дебелина 12см.

За по-добра шумоизолация и изолация от ударен шум между етажите, под подовата замазка се предвижда звукоизолиращ слой. Балконите са с покритие от гранитни плочи.

 

Общи части

Стените в общите части са тухлени с крайно покритие от латекс. Подовете са с настилка от гранит. Таваните са окачени. Асансьорите са два броя от с луксозни кабини от утвърден производител.

 

Подземни гаражи

Настилката на гаражите е от шлайфан бетон. Стените са измазани и боядисани с латекс. Таванът е видима стоманобетонна плоча.

 

Инсталации в сградата

Сградата е топлофицирана. Отоплението е водно с алуминиеви радиатори и лири. За апартаментите е предивидена климатизация с мултисплит инверторна система. Мястото и броят на вътрешните климатични тела ще се определя в зависимост от варианта на разпределение избран от клиента. Външното климатично тяло се разполага на балконите към общия коридор на северните фасади. За да се запази добрия вид на фасадата климатичните тела са скрити чрез ограждането от стоманени шини на балконите. С монтажа на външните климатичните тела на предварително определени, прикрити с декоративни елементи места се решава проблема, който много съвременни сгради имат с хаотичното и неудачно разполагане  на климатични тела по фасадите.

В общите коридори и в коридорите на апартаментите се монтират окачени тавани. Над окачените тавани преминават тръбните разводки на климатиците.

За вентилиране на кухненските боксове и бани е предвидена принудителна вентилация. По отношение на вентилацията е приложено решение, с което напълно се изключва неприятното проникване на мизризми от един етаж на друг или от едно помещение в друго – за всяко помещение се монтира по една вентилационна тръба с битов смукателен вентилатор, която изхвърля въздуха директно на покрива.

В подземните гаражи е осигурена смукателна инсталация за изхвърляне на замърсения от автомобилни газове въздух.

За електромерните разпределителни табла е проектирано помещение до входа за ниво -1 на подземния гараж. Захранването на апартаментите е монофазно и трифазно. За всеки апартамент са осигурени звънчева, телефоннна, домофонна инсталация и мрежа за включване на кабелна телевизия и интернет. На етаж 1 до портиера е разположено помещение за слаботокови шкафове. От шкафовете до кутии във всеки апартамент се изтеглят кабелите за интернет, кабелна телевизия, телефонна инсталация и оптичен кабел.

 • Град София
 • Пощенски код 1000
 • Квартал Манастирски ливади
 • Страна България

Детайли

Updated on август 12, 2020 at 11:31 am
 • ID на имота: HZ33641
 • Цена: 119,000€
 • Квадратура: 112 кв.м
 • Спалня: 1
 • Баня: 1
 • Тип: Апартамент
 • Статус на имота: Продажби
 • Брой стаи: 2-СТАЕН

Други детайли

 • Етаж: 7
 • Тераси: 2
 • Тип Строителство: Тухла
 • Етажност: 8

Информация за контакт

Виж обявите
Зорница Стефанова

Запитване за имота

Подобни имоти

Compare listings

Compare
Зорница Стефанова
 • Зорница Стефанова