fbpx

Въпроси

Защо SUPERHOME взима комисионна?

Агенция SUPERHOME работи в среда на свободна пазарна икономика. Търговията с недвижими имоти в България не е регулирана или спонсорирана от държавата, следователно потребителят заплаща изцяло предоставената му услуга по същия начин, както заплаща и при покупка на продукт или друг тип услуга.

Заплаща ли се огледът в SUPERHOME?

Категорично  НЕ.

В SUPERHOME смятаме за порочна практиката за таксуване на огледите на имоти.

Колко струва имотът ми и имам ли нужда от оценка?

Ако желаете да продадете имот от основна важност е правилно да ценообразувате, тъй като цената може значително да ускори или забави продажбата Ви. Правилната цена е тази, при която Вие – като собственик, получавате възможно най-добрата стойност за продадения имот съгласно пазарните условия на търсене.

Имотите нямат абсолютна стойност. Както във всяка пазарна икономика, цената е в пряка зависимост от търсенето. За да определите правилно цената на имота си преди да пристъпите към продажба, е препоръчително да се консултирате с брокер. Той ще посети имота, ще прегледа документацията, с която разполагате и ще Ви даде максимално тесен диапазон от възможности за продажба, който е в пряка зависимост и от желанието Ви за срок за реализиране на имота.

Трябва ли да подписвам посреднически договор?

Ако желаете да ползвате услугите на SUPERHOME, е необходимо да регламентирате взаимоотношенията си с компанията под формата на договор за поръчка или така наречения “посреднически” или “възлагателен“ договор.

Той представлява опростен формуляр, в който са описани правата и задълженията на двете страни – както Вашите, така и тези на SUPERHOME към Вас. В основата на договора са вписването на детайлите на двете страни, параметрите на търсената от Вас услуга и дължимото към SUPERHOME възнаграждение за предоставянето й. Консултирайте се с брокера си кой тип договор е най-добър за Вашия конкретен случай. Бъдете нащрек за агенции и брокери, които работят без договори и не разписват отговорностите си.

Имате още въпроси? Свържете се с нас!

Compare listings

Compare